Zorg

Thuis in…

ZORG

Tijdloosheid versus veranderingen

Blom verdiept zich in de wensen en behoeften van de generaties die in de zorghuisvesting wonen. Waar komen ze vandaan, in welke tijd waren zij jong, wat waren hun idealen? Daarnaast volgen we ontwikkelingen als kleinschaligheid, domotica en de multiculturele generatie op de voet. Niets is zo veranderlijk als budgetten, eisen, wetten en regels in de zorg. Die dynamiek vormt voor Blom een extra aansporing om toch tijdloze concepten te bedenken, die al die veranderingen doorstaan.

Wat kunnen wij voor uw zorginstelling betekenen?

Mensen willen wonen zoals thuis, maar met de nodige zorg binnen handbereik. Familieleden moeten graag op bezoek komen. Voor werknemers is ergonomie van groot belang en bovendien moeten ook zij zich prettig voelen in hun werkomgeving. Blom weet de valkuil van concessies te omzeilen door in de veelheid van doelgroepen juist kansen te zien. Kansen die zich doorgaans vertalen in verrassend creatieve oplossingen. Laat u zich verrassen?

ONTWIKKELINGEN? BLOM SPEELT EROP IN

De eerste generatie multiculturele ouderen doet zijn intrede in de zorg. Blom speelt erop in door concepten te bedenken waarin verscheidenheid van culturen de ruimte krijgt, zonder eenheid van stijl te verliezen. De hotelmatige benadering is een ontwikkeling waar Blom Interieurs, die vele hotels heeft ingericht, bij uitstek een passend antwoord op heeft. Zo heeft Blom al zorghotels in Bleiswijk, Rotterdam en Nijmegen ingericht. Hergebruik van meubels is een trend waar onze stylistes gretig gebruik van maken; het past ook binnen onze visie op duurzaamheid.

Kortom: de zorgbranche is een markt waar Blom Interieurs zich met veel plezier op begeeft. Vele opdrachtgevers hebben op hun beurt al plezier beleefd aan de creatieve en deskundige blik van Blom.

SPECIFIEKE EISEN AAN MEUBILAIR

Zorginstellingen stellen hoge eisen aan ergonomie en comfort van het zorgmeubilair. Daarom is het mogelijk om het meubilair van Blom Interieurs daar waar nodig aan te passen aan bijvoorbeeld zithoogte, rughoogte of zitcomfort. Bovendien is het extra stevig en stabiel.

Blom heeft een ruim assortiment aan zorgmeubilair. Vele kasten met bijvoorbeeld handigheidjes voor rolstoelgebruikers, een uitgebreid verlichtingsprogramma dat rekening houdt met behoefte van ouderen aan extra licht en een grote collectie zorgstoelen die op verschillende manieren verstelbaar zijn.

Het meubilair komt uit binnen- en buitenland. Wij importeren het én laten het op maat maken. Daarvoor hebben we eigen productielocaties in Nederland en Europa. Ook vervoer, montage en plaatsing heeft Blom in eigen handen; kwaliteit gegarandeerd.

CREATIEF ONTWERP BEPAALT SFEER

Bij uitstek bewoners van zorginstellingen willen zich thuis voelen. De ontwerpers van Blom Interieurs verstaan de kunst een woonkamer, restaurant of een gezamenlijke ruimte zo te ontwerpen dat alles op zijn plek valt, zowel functionaliteit als sfeer. Daarbij worden ze geholpen door de bewoners zelf! Deze betrekken we vaak bij het ontwerpproces door samen met hen zogenaamde moodboards te maken.

Blom komt met verfrissende voorstellen. Herkenbaar zonder ouderwets te worden, nostalgisch zonder oubollig te worden. Een rake vertaling van onderliggende wensen in meubels, kleuren, stoffen en materialen. Een kloppend totaalconcept, wat tot in de muurprint en de lampen is doorgevoerd.

GEMAK: KEUZE UIT THEMA’S

Hoe realiseert u precies die sfeer die u in uw hoofd heeft? Welke elementen maken of kraken het interieur? Het stylingteam van Blom Interieurs heeft specifiek voor de zorg een drietal thema’s ontwikkeld. Dit zijn basis-impressies die we op maat uitwerken volgens uw wensen en eisen. Deze thema’s hebben hun toepasbaarheid bewezen. Dat ze bij Blom ’op de plank liggen’, scheelt u uitzoekwerk, tijd en dus geld.

De drie thema’s zijn:

  • vrolijk | zacht | gezellig | pastel
  • puur | modern | comfort | warm
  • sfeer | fun | romantisch | modern

Als een thema is gekozen, voegt Blom elementen toe die specifiek bij de locatie en de bewoners passen. De natuurlijke omgeving vinden bewoners terug in het interieur, ongeacht het thema. Achtergronden van bewoners als afkomst en cultuur vinden ook een plekje. Alles om de bewoners een geborgen thuis te bieden, waar ook bezoek en uw werknemers zich prettig voelen.

UW TOTAALONTZORGER

Grootvader Jan Antoni Blom kende in de dorpswinkel iedere klant van haver tot gort. Voordat de term bestond, werkte hij al volgens het principe van ontzorgen; dat zit in het dna van Blom Interieurs. Daarom snappen wij dat een turn-key project vooral vraagt om toewijding. Na afronding overhandigen wij u graag de sleutel, met liefde én een brok in de keel.

BROCHURE ONTVANGEN?

Vraag hier de zorg brochure in online pdf-versie aan. Wilt u liever een gedrukt exemplaar ontvangen, geef dit dan aan, dan kunt u deze uiteraard ook ontvangen.

*Blom is zuinig op de aarde waar wij tijdelijk op verblijven. Daarom maken wij de bewuste keuze om onze brochures uitsluitend te drukken op 100% gerecycled en duurzaam papier.

BEKIJK ONZE COLLECTIE

In Sneek staat een prachtige showroom van Blom met een enorme voorraad creatieve interieurs en meubels. Zijn uw terrasstoelen bijvoorbeeld aan vervanging toe? Hebben één of meer kamers een nieuw bed nodig? Kom gerust nieuwe ideeën opdoen voor uw interieur, wij adviseren u graag.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Deze site vertelt veel. Over onze kennis, ervaring, mogelijkheden… Onze karaktertrekken als gedrevenheid en creativiteit komen het best tot uiting in een persoonlijke kennismaking. Zien of het klikt? Neem direct contact op met Johan Sterk, hij is verantwoordelijk voor Zorg.

BLIJF GEINSPIREERD!

Hollandse wolkenluchten, een goed kop koffie, een knuffel van je kleinzoon, wandelen of een inspirerende lezing; onze creatieve medewerkers laten zich op alle mogelijke manieren inspireren.

Blijf geïnspireerd: volg Blom Interieurs via de onderstaande social media.

Neem contact met ons op

Neem via de mail contact met ons op. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw mail beantwoorden.

0

Typ uw zoekwoord en klik op enter om te zoeken