Textiel effectief tegen coronavirus

Textiel effectief tegen coronavirus

2020 is door COVID-19 inmiddels een bijzonder jaar geworden voor veel bedrijven en organisaties. De impact is breed, van thuiswerken tot het ontwikkelen van een volledig nieuw businessmodel. Social distancing is een niet-meer-weg-te -denken begrip in onze samenleving. Maar ook daarnaast zijn we opzoek naar oplossingen die de verspreiding van het virus tegengaan. Eén van onze textielleveranciers dacht mee en testte haar stofferingen Corona-proof.

Weg uit je business-bubbel
Onze nieuwe 1,5 meter economie zorgt voor een oplossingsgerichte samenleving en een nieuwe kijk op onze ondernemingen. Eén van onze trouwe textielleveranciers kwam uit haar dagelijkse business-bubbel en werd op deze manier herinnerd aan de waakzaamheid die nodig is om verspreiding van nieuwe infecties tegen te gaan.

Al jarenlang gebruiken wij hoogwaardige stoffen die beschermd zijn met de zogeheten Shield Plus technologie die zijn toegepast op tal van stoffencollecties, van gordijnen tot contractbekleding. Deze stofferingen zijn opnieuw onderzocht en effectief gebleken tegen de verspreiding van het coronavirus.

Ritzema Bos fauteuilRitzema Bos woonkamer

Shield plus fabrics
De shield plus fabric is een nano technologie. Deze niet-migrerende technologie is gebaseerd op de toepassing van een permanente coating op het textiel. Deze coating vernietigt bacteriën bij contact. Het is permanent bevestigd aan het textiel: het trekt, doorboort, deactiveert en elektrocuties de bio chemicaliën binnen elke microbe of virus.

Hufterproof in de praktijk
Dat we deze textielsoort vaak integreren in zorginstellingen is niets nieuws. Hufterproof is hier de maatstaf en de behoefte aan anti bacteriële stoffen is hier vanzelfsprekend hoger. Locatie Sintmaheerdt van de Zijlen is een voorbeeld waar we deze stofferingen hebben toegepast. Onze Kokos 4 eetkamerstoelen in deze buurtkamers zijn bekleed met bovengenoemde Shield Plus Technologie. Ook de strakke en moderne Bob H. fauteuils die we uitkozen voor locatie Ritzema Bos van Amsta zijn gecombineerd met deze anti bacteriële stof.

 

Ook voor hospitality
Niet alleen de zorg heeft op dit moment belang bij meubilair die resistent is tegen verspreiding van het coronavirus. Ook in de horeca- en hotelbranche is er vraag naar effectiviteit en tools om hun verdienmodel te kunnen waarborgen. Met het toepassen van de Shield plus fabrics, zoals bovengenoemde bekleding op een fauteuil of waterproof en anti bacteriële bekleding op een zitbank in de receptie, ben je niet alleen ‘hufterproof’, maar voorkom je ook verspreiding van het virus via het meubilair.

Graag informeren wij op deze manier onze klanten in de zorgbranche over deze nieuwe ontwikkeling en effectiviteit van onze stofferingen tegen de opkomst van nieuwe besmettelijke ziekten. Bent u als horecaondernemer, zorgverlener, hoteleigenaar of andere geïnteresseerde benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Of benieuwd naar onze gehele collectie?  Neem hier contact met ons op en we kijken graag naar de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

Neem via de mail contact met ons op. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw mail beantwoorden.

0

Typ uw zoekwoord en klik op enter om te zoeken

Maatregelen omtrent CoronavirusStartmotor Rotterdam