OurDomain Amsterdam bereikt hoogste punt

OurDomain Amsterdam Diemen bereikt hoogste punt

Donderdag 7 maart bereikte de bouw van OurDomain Amsterdam Diemen het hoogste punt. Mark Kuijpers, Managing Director Greystar, en Frank Klomp, Directeur projectontwikkeling Van Wijnen, hesen samen met Lex Scholten, wethouder gemeente Diemen, de vlaggen in top. Het complex omvat 774 appartementen voor young professionals en studenten inclusief commerciële ruimtes, gemeenschappelijke voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage voor auto’s en fietsen.

Foto: vlnr Mark Kuijpers (Greystar), Lex Scholten (gemeente Diemen) en Frank Klomp (Van Wijnen) hesen gezamenlijk een vlag ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van de bouw van OurDomain Amsterdam Diemen.

 Ontwikkeling en realisatie van 774 appartementen

Van Wijnen ontwikkelt OurDomain Amsterdam Diemen in opdracht van Greystar en in nauwe afstemming met de gemeente Diemen. OurDomain Amsterdam Diemen wordt ontwikkeld naar een ontwerp van OZ architecten en omvat 774 appartementen waarvan 78 studentenwoningen en 696 appartementen: een mix van studio’s en tweekamerappartementen variërend van ca. 25 tot 50 vierkante meter. Frank Klomp, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling, geeft aan dat het zonder gemeente Diemen die zo coöperatief en oplossingsgericht is niet gelukt zou zijn zo’n omvangrijk project in snel tempo door te zetten. “We zijn blij met en trots op de samenwerking met de gemeente, met Greystar en alle andere partners en het hele uitvoeringsteam. We hopen de eerste woning in het derde kwartaal van 2019 op te leveren en de laatste in het eerste kwartaal van 2020”.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Het woonconcept OurDomain sluit aan de op wens van studenten en young professionals die hoogwaardige woonruimte zoeken in aantrekkelijke stedelijke omgevingen met services en voorzieningen. Het complex biedt straks een ruime ‘community space’ en services zoals een 24-uur bemande receptie en security, horeca, gemeenschappelijk werk- en studieruimtes en een ondergrondse parkeergarage voor auto’s en fietsen. Bewoners van OurDomain Amsterdam Diemen kunnen daarnaast gebruik maken van alle voorzieningen op OurCampus Amsterdam Diemen, het naastgelegen complex dat volledig gericht is op studenten. Mark Kuijpers, Managing Director Greystar: “We zijn heel trots dat we het OurDomain-concept hier, naast OurCampus Amsterdam Diemen, kunnen realiseren. De appartementen worden volledig rondom onze toekomstige bewoners ontwikkeld en sluiten helemaal aan op de nieuwe, moderne manier van leven die zij zoeken.”

Oog voor de leefgemeenschap

Lex Scholten, wethouder van Diemen, die tijdens de feestelijke bijeenkomst sprak, benadrukte dat OurDomain Amsterdam Diemen bijdraagt aan de leefgemeenschap. “Het hoogste punt van Our Domain is weer een mooie mijlpaal voor Diemen als snelst groeiende gemeente van Nederland. Wat mij aanspreekt in dit project is de vernieuwende manier van bouwen waar hiervoor is gekozen. Het is een mooie combinatie van klassieke en moderne bouwmethodes. Verder ben ik ook blij met het uitbreiden van het woningaanbod in Diemen voor de groep studenten en young professionals, een groep voor wie het lastig is een passende woning te vinden. Deze uitbreiding gaat de leefgemeenschap op de Campus enorm versterken”.

 

 

 

 

 

 

 

Artist impressions OurDomain Amsterdam Diemen

Neem contact met ons op

Neem via de mail contact met ons op. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw mail beantwoorden.

0

Typ uw zoekwoord en klik op enter om te zoeken