Monumentale Timmerfabriek getransformeerd tot Urban Leisure Hotel

Blom transformeert monumentale Timmerfabriek tot een uniek vier sterren hotel

Aan de haven van Vlissingen staat een indrukwekkend gebouw met een eeuwenoude geschiedenis, De Timmerfabriek. Een nationaal industrieel monument dat is getransformeerd tot een uniek vier sterren Urban Leisure Hotel. Een bruisende plek waar beleving voorop staat. 

We gaan terug in de tijd, naar het jaar 1914. Een tot toen nog lege kavel werd volledig benut voor de bouw van Timmerfabriek. Op iedere vierkante meter werd gebouwd, langs de randen van de kavel tot aan de omliggende wegen. Dat is ook de reden dat de fabriek zo’n bijzondere vorm heeft gekregen. De Timmerfabriek is namelijk niet rechthoekig, maar uitlopend op een punt met daarop een herkenbaar torentje. In mallen, gemaakt van ruwe houten planken, werd beton gegoten waardoor een uniek skelet ontstond. De geschiedenis hiervan is duidelijk terug te zien in de Timmerfabriek van nu.

 

 

Met precisie en detaillering werkten de timmerlieden aan luxe scheepsinterieurs. Voor het uitvoeren van hun vakmanschap was veel licht nodig, daarom werd het gebouw voorzien van enorme raampartijen. De lichtinval hiervan zorgt vandaag de dag voor een unieke uitstraling en laat het historisch karakter perfect naar voren komen. En dat is precies wat Blom Interieurs belangrijk vindt in het interieur van de Timmerfabriek. Het verleden verbinden met het heden. Bestaande elementen, zoals de betonnen kolommen en ruwe balken, worden bewust in het zicht gehouden. Deze authentieke eigenschappen zijn juist de basis van het stoere interieur.

Niets in de kamers is standaard
Verschillende stijlen komen samen en vormen een eigenzinnig geheel. Warme kleuren als terracotta en donkergroen zetten de toon en passen perfect bij de kleur van het doorleefde hout. Alles glad strijken en nieuw en netjes maken zou het unieke karakter van de Timmerfabriek verloren laten gaan.  In nieuw hout worden met de hand scheurtjes en kleine beschadigingen gemaakt, zodat het dezelfde ambachtelijke uitstraling krijgt. Elke kamer is tot in detail uitgedacht. In samenwerking met Studio Hank heeft Blom Interieurs verschillend meubilair ontworpen, zodat de ruimtes optimaal worden benut. Een badkamermeubel op maat zorgt voor ultiem gebruiksgemak en de wanden krijgen extra allure door de ruwe roestkleurige tegels. Niets in de kamers is standaard. Het bedlinnen is van hoge kwaliteit en ontworpen met grafische en verfijnde patronen. Een echte toevoeging aan de totaalbeleving.

 

 

Een geweldige beleving voor alle gasten
 “Dit is luxe. Dit is weldaad. Dit is uniek in alle opzichten” vertelt dhr. Jan Blom, algemeen directeur van Blom Interieurs. Het bedrijf bestaat sinds 1931 en is inmiddels gegroeid tot een ervaren projectinrichter. Met onder andere een eigen ontwerpstudio, magazijn en wagenpark, garandeert Blom Interieurs een vloeiend lopend proces. Inmiddels hebben zij de Timmerfabriek sleutelklaar opgeleverd en heeft Kloeg Collection de deuren van het hotel geopend. “Zo’n niveau in zo’n schitterend pand op zo’n bijzondere locatie zorgt voor een geweldige beleving voor alle gasten”, zijn de woorden van Michel Kloeg, mede-eigenaar Kloeg Collection. Doormiddel van het herinvesteren en renoveren van accommodaties streeft het bedrijf naar een optimale sfeer en belevenis voor haar gasten.

“Een ‘once in a lifetime’ kans”, was de eerste reactie van Joerie Beekman en Paul Huges van Team for Real. Zij hebben het project tot stand gebracht en zagen met hun kennis en ervaring direct dat dit een heel uniek hotel zou worden. Het monumentale pand is getransformeerd tot een ware hotspot met eindeloze verblijfsmogelijkheden. Van sfeervolle ingerichte hotelkamers tot stoere lofts. In het herkenbare torentje bevindt zich een luxe penthouse, waar men kan genieten van het prachtige uitzicht.

Van jonge cityhoppers tot gezinnen, verblijven in de Timmerfabriek is een buitengewone ervaring voor iedereen!

Neem contact met ons op

Neem via de mail contact met ons op. Wij zullen zo spoedig mogelijk uw mail beantwoorden.

0

Typ uw zoekwoord en klik op enter om te zoeken