Blom is zuinig op onze planeet

Duurzaamheid

Blom is zuinig op onze planeet, de plek voor onze inspiratie

Daarom voeren wij een duurzaam beleid op onder andere inkoop, productie en transport. We halen onze materialen zo veel mogelijk bij lokale bedrijven vandaan en maken we ook gebruik van gerecycled kunststof en kasten van FSC gekeurd houten plaatmateriaal waarmee we 5.000 bomen per dag besparen.

Sneller, efficiënter en groener

Ontdek de voordelen van directe levering van meubilair!

Bij traditionele leveringsmethoden wordt meubilair vaak via tussenstations en magazijnen getransporteerd voordat ze bij de klant aankomen. Hierdoor zijn er meer transportbewegingen nodig, wat resulteert in meer brandstofverbruik en dus meer CO2-uitstoot.

Bij directe levering wordt het meubilair echter rechtstreeks vanaf de productielocatie naar de eindlocatie verzonden, waardoor er minder transportbewegingen nodig zijn en dus minder CO2-uitstoot. Naast dat er minder CO2 wordt uitgestoot zorgen directe leveringen ook voor een sneller en soepeler logistiek proces.

Een duurzame toekomst

Begint met FSC hout

Duurzaamheid is belangrijk voor Blom. We willen graag ons steentje bijdragen aan een betere wereld en daarom gebruiken we duurzame materialen voor onze producten.

Een goed voorbeeld hiervan is het plaatmateriaal dat we gebruiken voor ons meubilair. Dit materiaal is voorzien van een FSC-certificaat, wat betekent dat het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Het Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich richt op het behoud en de bescherming van bossen wereldwijd.

Bamboe

De snelgroeiende, flexibele en sterke keuze voor duurzaam meubilair

Bamboe is een duurzaam materiaal. Het groeit snel en kan na het kappen binnen enkele jaren weer worden geoogst. Bovendien is bamboe erg sterk en flexibel. Het kan meer gewicht dragen dan bijvoorbeeld eikenhout en is beter bestand tegen scheuren.

Kies voor duurzaamheid en stijl met bamboe. Naast de functionele voordelen van bamboe, voegt het ook een unieke uitstraling toe aan je interieur. Het natuurlijke patroon en de warme kleur van het bamboe geven een rustieke sfeer aan elke ruimte.

Kom eens langs

Ontdek wat wij voor jouw ruimte kunnen betekenen

Wil je advies op maat of heb je interesse om ons meubilair van dichtbij te bekijken? We nodigen je graag uit om langs te komen in onze 5.000 m2 grote showroom aan de A7 in Sneek. Hier tonen wij een enorme hoeveelheid meubilair en diverse creatieve interieurs. Van o.a. losse tafels, banken, stoelen en bedden tot volledig op elkaar afgestemde, inspirerende interieurs.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste trends u0026amp; ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.